cijfersenonderzoek

OncolinQ

OncolinQ is het innovatieprogramma voor beter gebruik van gegevens over kanker in Nederland. IKNL werkt in dit programma samen met Nictiz, Evidencio en andere partijen aan slimme informatietechnologie voor gegevensuitwisseling. We ontwikkelen een informatiestandaard voor de oncologie die de basis vormt voor elektronische gegevensuitwisseling en meervoudig gebruik van patiëntgegevens voor verschillende toepassingen.

Met OncolinQ sluit IKNL aan bij het project Registratie aan de bron en Health RI (de nationale infrastructuur voor personalized medicine & health research).

Eenduidige verslaglegging

Binnen OncolinQ wordt gewerkt aan eenduidige verslaglegging van het multidisciplinaire overleg (mdo) in het EPD.

Leren van kankergegevens wereldwijd

IKNL bouwt personal health train stations tussen internationale registraties, om van kankergegevens wereldwijd te kunnen leren. Begin 2019 zijn er stations in Nederland (NKR) en Taiwan en de ambitie is om hier meer van te bouwen. Daarmee ontstaat een digitaal ecosysteem over de grenzen heen. De personal health train is een fantastische ontwikkeling waarmee het mogelijk is om data te analyseren en nieuwe inzichten op te doen zonder dat we de data daadwerkelijk tussen organisaties delen. Dat heet ook wel distributed learning. Je brengt het (machine learning) algoritme naar de data in plaats van de traditionele manier waarbij de data naar een centrale plek en bewerker moet. Omdat de gegevens op hun plek blijven maak je dus optimaal gebruik van de investeringen, bijvoorbeeld voor gegevensbeveiliging die organisaties al gedaan hebben. Je hoeft centraal niet alweer iets nieuw te ontwikkelen.

van richtlijn naar beslisboon en informatiestandaard

 


nieuwsbrieven
U kunt zich abonneren op de nieuwsbrieven van IKNL via onderstaande knop.

volg ons: