ondersteuning mantelzorgers

Psychische ondersteuning voor mantelzorgers van mensen met een hersentumor

De zorglast voor mantelzorgers van mensen met kanker met primaire hersentumoren en hersenmetastasen is hoger dan voor welke andere tumor ook. Net als degene met kanker heeft de mantelzorger te maken met ingrijpende veranderingen in het dagelijks leven. Daarnaast komt het veelvuldig voor dat deze mantelzorgers er nog meer alleen voor staan dan mantelzorgers van mensen met andere levensbedreigende aandoeningen. Dit komt door de cognitieve stoornissen, emotionele problemen en gedragsproblemen die vaak met deze ziekte gepaard gaan..

Ondersteuning voor mantelzorgers

Het programma Ondersteuning voor mantelzorgers* bestaat uit individuele psycho-educatie en cognitieve gedragstherapie en is gericht op het versterken van de draagkracht van de mantelzorgers, zodat zij de zorgeisen en zorgtaken het hoofd kunnen bieden.

*Deze evidence-based interventie maakt deel uit van het project 'implementatie evidence-based psychosociale interventies'.

Meer informatie

Voor vragen over Psychische ondersteuning voor mantelzorgers van mensen met een hersentumor kunt u contact opnemen met Myrle Stouten, adviseur.
nieuwsbrieven
U kunt zich abonneren op de nieuwsbrieven van IKNL via onderstaande knop.

informatie
Vragen? Neem contact op met IKNL
t 088 234 60 00

volg ons: